Val av portföljer
Sök:

Val av portföljer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Val av portföljer

Hej,

Jag är 32 år och ska äntligen styra upp mitt sparande lite. Som det ser ut idag ligger allt på konto på storbank.

Jag tänkte spara i några olika portföljer enligt följande:

Buffert – Kvar på storbanken
Privat pensionssparande – Globala barnportföljen
Sparande till mitt barn – Globala barnportföljen
Lite mer kortsiktigt sparande – Nybörjarportföljen eller Rikatillsammans-portföljen

Nu undrar jag bara, känns detta rimligt? Samt vad borde jag välja för portfölj för det lite mer kortsiktiga sparandet, Nybörjarportföljen eller Rikatillsammans-portföljen?

/A

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Bra att du tar tag i sparandet!

Tycker att ditt upplägg ser riktigt bra ut, ett tips för att ännu mer maximera avkastningen, är att du delar upp bufferten i två högar. En hög som du ska ha tillgängligt samma dag om något händer (Ca 1/4 av bufferten) och sedan en hög som du sätter på ett räntekonto på t.ex avanza som ger 0.75% i ränta (3/4). Såklart beroende på hur mycket din buffert består av, men om du äger din bostad och vill ha en buffert på ca 50000kr som jag tycker brukar vara en bra måttstock, så brukar 12500kr räcka att ha snabbtillgängligt och resterande kan du nå på 12 timmar.

Kortsiktigt sparande ska inte ligga i aktiefonder och därför blir inte Nybörjarportföljen relevant.
Skulle därför rekommendera RikaTillsammans-portföljen.

Hoppas du blev lite klokare!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-04 klockan 14:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.