Val av realräntefond (Öhman kanske inte så illa trots allt?)
Sök:

Val av realräntefond (Öhman kanske inte så illa trots allt?)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Oskar L

ställde för sedan frågan: Val av realräntefond (Öhman kanske inte så illa trots allt?)

Hej alla! Är på jakt efter en realräntefond med så låg avgift som möjligt. Jag har hittat följande

  • Handelsbanken Realräntefond – 0,4%
  • Öhman Realräntefond – 0,54%
  • SEB Realräntefond – 0,59%
  • Swedbank Robur Realräntefond – 0,61%
  • Skandia Realräntefond – 0,62%
  • Nordea Realräntefond – 0,68%
  • Danske Invest Realräntor – 1,03%

och bortsett från den danska verkar alla vara aktiva, ha samma jämförelseindex och har presterat väldigt likvärdigt de senaste 10 åren. Sparandet i bl.a. en realräntefond vill jag ha på Länsförsäkringar bank och där går bara Öhman att välja. Handelsbanken är ju billigast här men Öhman är kanske inte så jättedålig trots allt? Jag läste i en annan fråga här att Öhman först hade en avgift på 0,74% och det var ju en annan femma men nu verkar avgiften ha sänkts. Det jag undrar helt enkelt är om jag gör något dumt att spara i Öhman?

P.S. Hur markerar man så att ett svar får en grön bock?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Många har funderat över Öhmans Realobligationsfond, så Jan skrev en artikel om det med rådgivaren Henrik Tells tankar. Kanske kan vara passande resonemang för dig att läsa!

Öhman Realobligationsfond – hur ska man göra?

Jag skulle inte säga att det är dumt, om det är riskspridning du vill åt!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-30 klockan 05:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂