Välja bank för bolån
Sök:

Välja bank för bolån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Välja bank för bolån

Hej,

Jag ska köpa min första bostadsrätt och har fått lånelöfte från Handelsbanken. Men om jag försått saken rätt, efter att surfat runt på denna sida lite, så är det smartaste att kolla med olika banker om vad jag skulle kunna få för räntesats hos dem.

Är det okej att använda en tjänst som compricer.se för att få olika alternativ, eller är det bättre att själv höra av sig till olika banker?
Det känns väldigt tidskrävande att skriva/ringa till ”alla” banker. Men å andra sidan kanske compricer är samarbetspartner med vissa banker, och då hänvisar till dem oftare?

Vore skönt att få lite input och råd om vad jag ska tänka på när jag väljer bank och bindningstid osv.

Tack på förhand!
// Anna

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du köper en begagnad bil, visst lägger du ner en  hel arbete med att få ett bra köp?

Köper du en bostad för miljonbelopp är det minst lika rimligt att lägga ner tid för att få bästa möjliga villkor. Ingen annan gör det!

Börja gärna med Compricer eller någon annan. När det kommer till ”skarpt läge” är det dock eget engagemang som gäller.

På en ort är SHB bäst, på en annan är det SEB. Därför är det svårt att ge allmänna råd. Är du medlem i SACO är Danske Bank svårslagen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som Nestor är inne på så borde du absolut höra av dig direkt till banker och förhandla räntor där med, väldigt mycket pengar du kan spara på ränteutgifter om du får något bra villkor hos en annan bank. Väldigt olika vad banker ger för ränta och vad bankerna tittar på hos dig som kund, detta är något jag iaf har uppfattat.

  Så ge dig ut och hör med olika banker för att få bättre ränta, godkänn aldrig heller första räntan banken ger!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Jag skulle också vilja flika in med: gå inte till ”din” bank först. Utan ta någon helt annan. Just för att testa på, se vilka frågor dom ställer, vad dom lägger vikt vid. Ta med dig detta hem och gör hemläxan för att sedan komma till ”din” bank och förhandla. Det är egentligen inte konstigare än något annat. Samma som när man söker jobb, man går på flera intervjuer. Men jag tycker helt klart du ska ringa banken och sedan boka ett möte för att på plats diskutera. Ta fram förslag från flera olika banker så att ”din” bank ser att du har varit runt och är väl insatt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Drojn

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-23 klockan 16:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.