Välja bank för isk
Sök:

Välja bank för isk

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas

Den här artikeln publicerades 2017-07-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Välja bank för isk

Som nybörjare tycker jag det är svårt att hitta information och jämföra kostnaderna hos de olika bankerna.

Min vanliga bank är Handelsbanken och jag har svårt att hitta siffror som talar för om jag ska använda dem, Nordnet, Avanza eller nån annan för mitt isk/fondsparande.

Alla säger att kostnaderna talar för Nordnet och Avanza och med det i åtanke är det praktiska (i mitt fall) det enda som talar för Handelsbanken.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag är kund hos Avanza och är nöjd med det, tidigare hade jag SEB, som inte alls spelade i samma division. Framförallt är Avanza överlägsna när det gäller fakta om fonder och aktier och dess utveckling på sikt. De har även ett utbud av fonder från ett flertal olika fondbolag medan storbankerna endast vill sälja sina egna fonder. Du kan ju jämföra utbudet och se, det är möjligt att Handelsbanken också har ett stort utbud. Avanzas utbud kan du se även om du inte är kund där.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Lukas,

  Det blev Avanza :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-16 klockan 21:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.