välja bank?
Sök:

välja bank?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anastasia Jonsson

ställde för sedan frågan: välja bank?

vilken bank kostar minst när man startar upp ett AB?

AB ska köpa nagellack från Ryssland, vad mer ska jag tänka på?

mvh

Anastasia

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle böja med att tänka på din Exit och förbereda för den. Behöver du verkligen ett svenskt av för dina affärer?

Räcker det inte med en filial i Sverige?

Ta kontakt med en jurist som kan internationella affärer

Kommentera

svarade på frågan för sedan

 • Jag skulle böja med att tänka på din Exit och förbereda för den. Behöver du verkligen ett svenskt av för dina affärer?

Räcker det inte med en filial i Sverige?

Ta kontakt med en jurist som kan internationella affärer

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har en annan åsikt än Conny. Skall du importera något från Ryssland, så är väl det första man gör, INTE att öppna ett bolag i Ryssland med en svenska filial. Oberoende av om man importerar från Norge, Danmark eller vad som helst, så öppnar man ett svenskt aktiebolag.

Skall du jobba med remburser och valutaterminer så är det svenska storbanker, eller Danske Bank det som gäller. De flesta sparbanker går också bra eftersom de kan använda sig av Swedbanks kompetens. Skall du bara betala utländska fakturor så platsar även Länsförsäkringar.

Rent banktekniskt behöver du ett konto, ett bankgiro, en internetbank och ett bankkort. Kostnaden torde ligga på runt en tusenlapp, eller drygt detta i de flesta banker.

Försök att hitta den bank som är bäst på utlandsaffärer på orten där du bor. Får du ingen indikation på vem som är bäst, så använd den banken som du har, om kompetensen finns. Att jaga det billigaste företagspaketet för att tjäna ett par hundralappar är ingen idé. Lägg krutet på din företag i stället.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Kanske borde förtydliga. Det är inte ett ryskt bolag hon ska starta utan ett bolag utanför både Sverige och Ryssland. Det bör räcka gott med en filial i Sverige. Det handlade mer om att förbereda för den framtida försäljningen av ett framgångsrikt bolag och då är ett svenskt bolag inget bra alternativ.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Conny
 2. Vit pil

  De flesta nystartade företag är inte några blivande IKEA, utan är betydligt blygsammare. Jag har under årens lopp jobbat med ett antal importföretag. Alla har klarat sig utmärkt som svenska aktiebolag.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 3. Vit pil

  Tack för svaret! Tanken är att sälja till andra företag och använda i eget. Funderar på AB eller enskilt, har inte bestämd mig än, kollar upp allt vad kan behövas.
  God fortsättning/
  Anastasia

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anastasia Jonsson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-06 klockan 20:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.