Välja kort räntefond på SEB för IPS
Sök:

Välja kort räntefond på SEB för IPS

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av maria

ställde för sedan frågan: Välja kort räntefond på SEB för IPS

Hej, jag både IPS och KF samt ett fondkonto på SEB. Borde jag bara byta allt till Avanza/Nordnet? Känns som ett väldigt stort steg för mig, har inte varit särskilt aktiv så länge utan låtit banken sköta ekonomin…

Önskar framför allt att byta aktiefonder till korta och långa räntefonder eftersom jag har insett (via den här bloggen) att jag har alldeles för stor risk i mitt sparande. Önskar tips på bra kort räntefond hos SEB på IPS, de korta räntefonderna som rekommenderas i tidigare artikel (öhman penningmarknadsfond och Splitan räntefond sverige) finns inte i IPS, på SEB.

Vore mycket tacksam för svar och vill även tacka för en fantastisk blogg!

Mvh Maria

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Maria!

Jag tycker att du ska byta så mycket du kan till Avanza/Nordnet, du får större utbud och därmed billigare avgifter på fonder.

När du väl har dina pengar där så kan du bygga upp en ny fondportfölj efter den allokeringen du själv vill ha.
Om du inte redan har läst ett antal artiklar här på bloggen, så tycker jag att du ska börja med att göra det för att lära dig mer och då för att kunna förvalta dina egna pengar. Detta kan medfölja en stor skillnad på lång sikt i avkastning.

SEB Korträntefond SEK, 0.2% förvaltningsavgift, finns den?
Finns även en Obligationsfond som heter SEB Obligationsfond SEK, tyvärr 0.5% i förvaltningsavgift, men vet inte om jag hittade något bättre i deras utbud?

Kanske någon annan som hittar?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-28 klockan 09:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.