välja rätt räntefonder
Sök:

välja rätt räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Einar

ställde för sedan frågan: välja rätt räntefonder

Tittade på de senaste avsnittet där du rekommenderade de bästa fonderna för 2020.

Förutom mina aktiefonder hos Avanza så har jag en del pengar på handelsbanken som jag tänkte placera i en lång samt en kort räntefond.

Vad är Handelsbankens motsvararighet  till följande räntefonder:

 1. Spiltan ränte fond Sverige
 2. 2. AMF räntefond lång.

Om det inte finns några motsvarande fonder så vilka är då de som är mest lika?

Tacksam för svar. Norrlänningen

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Einar!

Det du är ute efter är en kort och en lång räntefond, vet inte hur Handelsbankens utbud ser ut men denna informationen hittar du under deras fondfaktablad. Så kolla in deras räntefonder och se om du hittar lång eller kort räntefond bland dessa.

Hur kommer de sig att du vill stanna kvar med ditt kapital hos Handelsbanken och inte byta till t.ex Avanza/Nordnet?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

Det finns inga bra räntefonder idag och ska undvikas i högsta grad då det inte gör så mycket nytta i ett Isk långsiktigt!

Mvh. Jane

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Så vad tänker du om man för kapital man ev kan behöva om (1) 2-5 år, men vill försöka få åtminstone avkastning så man täcker inflationen? Handlar om pengar till eventuellt köp av boende utomlands, så jag sitter inte i sjön om jag måste vänta pga dipp på marknaden. Tänkte därför kort räntefond ett år i taget. Spiltan räntefond Sverige har ju gått med flera procent i snitt de senaste åren.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det finns företagsobligationer som gått bra de senaste åren. Spiltan högräntefond har avkastat 3 – 5 % per år. Det är väsentligt bättre än bankkonto. Den fonden är ganska okänslig för variationer på börsen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  En viss försiktighet tillrådes ändå. Jag har själv sparande i Spiltans Högräntefond. Är dock medveten om att fonden kan dippa något om vi får ett rejält ras på börsen. Marknaden är inte alltid rationell.

  Efter ett tag kommer den säkert att återhämta sig.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-08 klockan 16:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.