Välja tjänstepensionsförvaltare
Sök:

Välja tjänstepensionsförvaltare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Therese König

ställde för sedan frågan: Välja tjänstepensionsförvaltare

Hej!

 

Vi har idag SEB´s TGL till våra anställda… Jag har börjat titta på alternativ. Tex att flytta över tjänstepensionerna till Avanza för att komma ner i kostnader.. Är detta smart? I SEB ingår sjukförsäkring och olycksfallsförsäkring och man har möjlighet att välja till efterlevnadsskydd. Kan man teckna dessa separat? Behöver hjälp i denna djungel då jag vill att våra anställda skall få ut det mesta!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

För att få ett riktigt utförligt svar är det nog bäst att prata med kundtjänst eller rentav pensionsavdelningen på Avanza. De bör kunna svara utförligt på alla dina frågor, de ska ju ändå vara experter på sin tjänstepension.

Lycka till, hoppas ni hittar en bra lösning!

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag menar givetvis SEB Tryggplan, inte TGL.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ja, Therese. Du kan utan problem teckna dessa separat. Jag själv har testat olika lösningar. Både att ha allt hos SEB, men också att göra det separat via Avanza. Både Avanza och Nordnet har idag tjänstepensionssäljare, så mitt råd skulle vara att kontakta dessa och höra vad de kan erbjuda. Många gånger blir det både billigare och bättre än med SEB, då Avanza/Nordnet inte tar en årlig avgift på kapitalet som SEB gör – vilket är ett otyg.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-07 klockan 10:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.