Välja "vault" hos Bullionvault?
Sök:

Välja ”vault” hos Bullionvault?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Välja ”vault” hos Bullionvault?

Hej,

Ska precis göra mitt första köpa på bullion. Men har inte riktigt fattat skillnaden mellan att placera sitt guld/silver i NY eller i Zurich? Spelar det någon roll?

Mvh Fred

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mig veterligen spelar det ingen större roll.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    USA är en supermakt och en kärnvapenmakt som har en förmåga att försvara fysiska kapitaltillgångar på ett helt annat sätt än Schweiz även om sannolikheten för ett sådant scenario är litet. Så tänker jag men då är jag lite nerd också. Kör 50% NY och 50% Zürich om du nojar :).

    0
    Gravatar ikon för användaren
    T

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Skillnaden är som du säger var du placerar guldet du köper, då du fysiskt köper guld fast inte får hem det utan det ska placeras i ett valv där du har valt.

Det enda som jag kan tänka mig man får fundera över är hur staten ställer sig mot guld i respektive land, har för mig att t.ex i Sverige att staten kan gå in och plocka guldreserver i bankfack om krisen skulle vara framme.

Var tycker du att det är säkrast att placera gulden, det är frågan du får ställa dig!

Hoppas du får igång ditt guld/silversparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-19 klockan 21:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.