Valutakonto
Sök:

Valutakonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Valutamannen

ställde för sedan frågan: Valutakonto

Hej!

Jag kommer att flytta utomlands och jobba ett par år samt skriva ut mig från Sverige och inte längre vara obegränsat skatteskyldig.

Jag har tänkt skaffa ett valutakonto hos en svensk bank i den valuta som jag får ut min lön i som jag månatligen för över sparad lön till. Om kursen till SEK är dålig så växlar jag inte över direkt utan väntar så klart tills den är bättre. Uppstår nån beskattningsbar valutavinst när jag väl växlar över till SEK? Den utländska valutan är ju redan med skattade pengar tänker jag.

Tacksam för alla tips kring hur jag bör tänka!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du har rätt. Någon beskattningsbar vinst uppkommer inte.

Att tajma in rätt växelkurs är inte helt lätt. Jag önskar dig Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar! Det kommer ju bli något av äventyr tror jag… Viktigaste är nog att inte göra en förlust på det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Valutamannen
 2. Vit pil

  Jag har frågor omkring valutakonto. Min situation är tvärtom. Jag flyttade från HK till Sverige för 5 år sedan. Vi har inte kapitalinkomst i HK och Skatteverkets hemsida förklarar inte mycket om invandrares situation. Jag lämnar mina utländska fonder (USD och HKD betalning valutor) i hemland som jag betalar 0,4% schablonskatt i Sverige. Min fråga är hur beskattar de vinst/förlust på de pengarna som ursprung från min privat sparande för mer än 10 år sedan om jag skapar ett valutakonto hos en svensk bank? t.ex. jag säljer en fond, fondbolag överför USD till valutakonto hos SXX bank. Hur beskattar det? Kan man göra det?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ML

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-24 klockan 21:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.