Valutaväxlingsavgift för indexfonder: En fråga som sällan diskuteras i skuggan av förvaltningsavgifter
Sök:

Valutaväxlingsavgift för indexfonder: En fråga som sällan diskuteras i skuggan av förvaltningsavgifter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats

ställde för sedan frågan: Valutaväxlingsavgift för indexfonder: En fråga som sällan diskuteras i skuggan av förvaltningsavgifter

Det är såklart (befogat) mycket snack om förvaltningsavgifter, och jag är en stor förespråkare av billiga indexfonder.

Men, är det någon som egentligen vet hur mycket vi indirekt betalar i valutaväxlingsavgift i t.ex svenska bolags globalfonder?

Det är sällan det tydligt framgår i fondens informationsdokument. Jag tänker spontant att det kan slå ut en del av diversifieringsargumentet, beroende på storlek.

Någon som har insight och kan ge en snittsiffra?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag jobbar på att få in en gäst för att prata om det här. Det är inte bara växlingsavgifter utan även skatteeffekter som inte är helt oväsentliga. I tiondelar mot oss slutkunder är det inte supermycket men i procentuell andel av avgiften är det inte oväsentligt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Oavsett hur mycket det är så ingår väl den kostnaden i den redovisade ”produktens avgift”?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Holger
 2. Vit pil

  En sådan gäst hade varit oerhört intressant att höra från. Källskattefrågan (som jag tror du syftar på) är ju också en sån där del som vi har väldigt lite koll över, men där det väl ryktas om att fondbolagen får tillbaks alldeles för lite.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mats

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-27 klockan 23:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.