Vanlig bank eller Nordnet?
Sök:

Vanlig bank eller Nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jeanette

ställde för sedan frågan: Vanlig bank eller Nordnet?

Hej

Idag hade jag ett samtal med banken och bankmannen observerade att jag inte hade något sparande hos dem. Han nämnde att det kan vara bra ur förhandlingsläge att ha sitt sparande hos dem, om man ska förhandla om räntan, och att låga fondavgifter hos en annan bank kan jämna ut sig mot lägre bolåneränta. Kan det verkligen löna sig att ha sitt sparande på Handelsbanken istället för Nordnet, av den anledningen?

Jag har bolån på knappt 1,5 milj. Mitt sparande har jag på Nordnet, där jag sparar enligt nybörjarportföljen med 7 fonder, den som finns här på bloggen alltså. Jag tänkte att jag skulle jämföra fondavgifterna mellan Nordnet och Handelsbanken men de verkar inte ha samma fonder. Hur ska jag tänka egentligen? Vilka argument säger att jag borde fortsätta med mitt sparande på Nordnet? Eller borde jag göra som bankmannen tyckte, att ha allt mitt sparande hos dem? (Fast han är ju såklart partisk och vill ha allt sparande där, så det går ju inte riktigt att lita på utan att jämföra själv).

Tack för hjälp!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Be bankmannen (som är en försäljare som vill tjäna pengar på dig) att föreslå en konkret bolåneränta ifall du börjar fondspara hos Handelsbanken. Annars är det omöjligt att ta ett vettigt beslut. Tänk även på att din bankman inte har någon möjlighet att kolla om du samtidigt sparar hos Nordnet. Det råder nämligen banksekretess.
/Kim (enkel-ekonomi.blog)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för ditt svar Kim! Kan inte banken se att det är en fast summa som förs över till Nordnet då? Om man skulle sitta tillsammans på ett möte alltså.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jeanette
 2. Vit pil

  Tack för ditt svar Kim! Kan inte bankmannen se att det är en stående överföring till Nordnet varje månad då? Om man sitter tillsammans på ett möte alltså.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jeanette
 3. Vit pil

  Nja, bankmannen kan ju se de överföringar som går från SHB till Nordnet!
  När lånet skall skrivas om på SHB är det dags att förhandla. Just nu kan det bara rulla på.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 4. Vit pil

  Datorn lyckades få min kommentar efter din, så det ser lite konstigt ut. Du har helt rätt! Bankmannen har säkerligen kollat överföringen innan han ringde upp dig.
  Vid kommande förhandling får du se vad SHB erbjuder för rabatt på lånen. I värsta fall får du spara i SHB i sju snarlika fonder. Det går det med.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 5. Vit pil

  Tack för klargörandet kring min kommentar. Jag har själv bolån och lönekonto i olika banker och därför ser min bolånebank inte mina överföringar till Nordnet. Och på grund av sekretessen kan de inte kolla det heller.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kim
 6. Vit pil

  Tack Nestor för förtydligandet kring min kommentar. Jag har själv bolån i en annan bank än där jag har lönekontot och därför syns inte mina månadsöverföringar till Nordnet. Och min bolånebank kan inte se mina tillgångar på Nordnet på grund av sekretessen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  enkel-ekonomi

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-29 klockan 14:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.