Vänta med att investera tills handelskriget har lugnat sig?
Sök:

Vänta med att investera tills handelskriget har lugnat sig?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fundersam

ställde för sedan frågan: Vänta med att investera tills handelskriget har lugnat sig?

Har ärvt en del pengar och har funderat på hur och vart jag skall investera dem…
…sedan hände detta med Trump och ett eventuellt globalt handelskrig… lägger inte in några politiska åsikter – utan undrar hur ni tror det påverkar vårt sparande generellt (index, räntor, fonder, aktier…) ?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Håller med ovanstående kommentatorer. Vi kan spekulera men vi kan inte veta vad som kommer hända, så är det pengar du inte behöver inom en snart framtid utan kan låta växa i flera år så kan du strunta i tankar på handelskrig och sådant som talar om just nu. Kan tipsa om detta blogginlägg, det där med att försöka timea marknaden är det många som försöker, frågan är hur många som lyckas..?

Nej, det går inte att förutsäga framtiden!

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om du ärvt en stor summa pengar skulle jag rekommendera att du investerar långsamt. Risken för en stor krasch är just nu större än vanligt. Jag rekommenderar att gå in långsamt i börsen just nu. Kanske sikta på att bli fullt investerad på 2-3 år för att få en riskspridning…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel Nilsson
 2. Vit pil

  Skulle inte vara så säker på att risken för en större krasch är större än vanligt. Poängen är att det inte går att förutsäga. Kanske den kommer om 3 år, precis när du har investerat klart? Ingen vet..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ingen (inte ens Trump) vet hur det kommer bli med detta ev. handelskrig.
Däremot så kan man vara säker på att efter oron om handelskrig, så kommer en ny oro att ta vid.

Det är alltid något orosmoment på börshorisonten.
Det som verkligen bör avgöra är hur din egen sparplan ser ut. Är den långsiktig så spelar denna oro ingen större roll.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Håller med Mats. Detta är bara brus på lite sikt (som man ju bör ha om man investerar på börsen). Skulle du vänta tills det som DI för dagen blåser upp har blåst över kommer du aldrig kunna investera.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-17 klockan 19:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.