Var i permanent-portföljen hör Estea hemma?
Sök:

Var i permanent-portföljen hör Estea hemma?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl Johan Borstedt

ställde för sedan frågan: Var i permanent-portföljen hör Estea hemma?

Jag håller på att göra en översyn av vad jag har investerat i och försöker dela upp allt enligt permanent-portföljens fyra delar. Nu undrar jag var Estea kapitalandelsbevis hör hemma. Är det en obligation som således hör hemma i \”Deflation\”, en real tillgång (fastigheter) och tillhör \”Inflation\” eller ska det ligga i \”tillväxtfacket\” då man får ta del av vinst eller förlust vid försäljning? Modellen är ju en teoretisk modell för att skydda sig mot svängningar i världsekonomin och då r det ju med det i beaktande man bör kategorisera Esteas kapitalandelsbevis. Klurigt tycker jag som inte kan så mycket om ekonomi…

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Den är klurig att sätta en konkret stämpel på. Jag hade nog kategoriserat det som obligation. Du äger inte de faktiska fastigheterna, så en real tillgång skulle jag inte kalla det.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-15 klockan 17:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.