Var köpa AP7 aktiefond?
Sök:

Var köpa AP7 aktiefond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Var köpa AP7 aktiefond?

Jan har pratat om att man kan köpa AP7 aktiefond (inte Såfa) som en vanlig fond men jag hittar den ingenstans, hos Avanza eller Nordnet. Går det inte? Nån som vet?

 

//Malin

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

AP7 är endast tillgänglig i PPM (premiepension). Går inte att köpa till vanlig ISK eller depå.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nej, du kan inte köpa någon AP7-fond utanför PPM-systemet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

AP7 Aktiefond är förenklat en global indexfond som använder sig av belåning för att öka avkastningen, och därmed risken. Så rent krasst skulle man kunna göra likadant utanför PPM genom att köpa en billig global passiv och använda sig av värdepappersbelåning för att få till hävstången. Bör även nämnas att AP7 Aktiefond försöker tajma marknaden genom att ändra sin storlek på hävstången över tid och att AP7 Aktiefond till viss del även har aktiv förvaltning.

Största skillnaden om man gör en egen variant av AP7 Aktiefonden utanför PPM bör dock vara att avgiften blir avsevärt mycket högre utanför PPM.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej, jag har provat att köpa certifikat mot omxs 30,, finns med olika hävstång men är ganska nära ap7.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Stefan Gustafsson
 2. Vit pil

  Certifikat på indexet OMXS30 är inte nära AP7 Aktiefond, AP7 Aktiefond placerar över hela världen som en global indexfond.
  AP7 Aktiefond får ha en hävstång upp till 50%, om jag inte missminner mig.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-17 klockan 17:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.