Var passar gröna obligationer in?
Sök:

Var passar gröna obligationer in?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gröngöling

ställde för sedan frågan: Var passar gröna obligationer in?

HejJag är en nybörjare på investering; hållbarhet är viktigt för mig vilket gör att jag gärna vill ha med gröna obligationer i min portfölj, men jag är osäker på hur de beter sig och därför vilken plats de har i en portfölj. Jag skulle vara väldigt tacksam för lite vägledning (även med varför-delen, då jag gärna vill lära mig att fiska).Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vad jag vet så beter dom sig som vanliga obligationer, skillnaden är att väl att pengarna är öronmärkta till klimatprojekt.

Så om du har läst på om hur obligationer fungerar så är det samma sätt för gröna obligationer.

Obligationer passar bra i portföljer som har en räntedel i sig, detta då obligationer ger avkastning genom ränta.

Hoppas detta svarade på din fråga!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ok, tack för hjälpen!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Gröngöling

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-10 klockan 18:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.