Var placera sin tjänstepension?
Sök:

Var placera sin tjänstepension?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dennis

Den här artikeln publicerades 2017-07-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Var placera sin tjänstepension?

Hej..

Undrar lite över VAR man bäst placerar sin tjänstepension?

är privatanställd saf-lo och medlem i If-metall och det är för mig en djungel därute med vad som är bäst för mig

och placera tjänstepensionen..

Nordnet och Avanza är ju inte valbara så vad ska man välja med dom höga förvaltningsavgifter dom har?

man vill ju på något sätt ha en så hög avkastning till så låga avgifter som möjligt!

 

mvh/Dennis

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Dennis.

Själv är jag också i IF metall och har Saf Lo fondförsäkring. Billigast är om du väljer Länsförsäkringar Fond Liv. Det har jag. Du behöver bara gå in på Fora.se och begära flytt då väljer du antingen Länsförsäkringar Fond Liv eller SPP Fondförsäkring eller Folksam Saf Lo. Smidigt. Om ca 2 månader är dina pengar flyttade. Då hamnar du i Entrelösning som sköter sig själv om du inte vill vara aktiv och välja själv. Själv har jag Länsförsäkringar Global index 70%.Lannebo små bolag 30%. Men om man inte kan vara aktiv bäst och billigast är det dem väljer själva. Då kan du göra något annat. LF Fond Liv är billigast 0,20% årsavgift och bäst långsiktigt. Vi har bra avtal inom Saf Lo bara att du vet.

Mvh.jacke77

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Jacke77 för bra svar. Hade själv ingen aning om det här. :-)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-17 klockan 12:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.