Var ska jag sätta pengar till skatteavsättning
Sök:

Var ska jag sätta pengar till skatteavsättning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mr. J

ställde för sedan frågan: Var ska jag sätta pengar till skatteavsättning

Hej!

Jag har enskild firma och i regel ett ojämnt flöde av intäkter. Jag jobbar intensivt april-juni. Vissa år nästan hela sommarhalvåret. Sen kan jag ha flera månader på höst och vinter då jag inte bedriver verksamhet. Där för brukar jag inför varje nytt år ”nolla” min preliminära skattedeklaration (Jag sätter en låg summa). Sen i slutet av året när jag vet hur mycket jag fått in och vad jag haft för utgifter göra jag en ny preliminäruträkning. Det blir då ofta en stor utbetalning till skattekontot. Eftersom jag ofta får mina stora intäkter i maj-juli så lägger jag undan pengar som ska gå till moms och skatt. Nu undrar jag hur jag smartast ska låta dessa pengar jobba fram tills jag betalar dem till skattekontot i slutet av året/början av följande år. Jag antar att nåt slags sparkonto är bäst då det är relativt kort tid de ligger. Nordnets (jag sparar i ISK och KF hos dem) sparkonto ger 0%. Andra förslag?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ett sparkonto med insättningsgaranti och fria uttag bör vara det bästa för dig.

Leta alternativ här: http://WWW.compricer.se/sparande

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-13 klockan 10:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.