Var ska pengar för resor, renovering och bilspar ligga?
Sök:

Var ska pengar för resor, renovering och bilspar ligga?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Var ska pengar för resor, renovering och bilspar ligga?

Hej

Har sedan tidigare ett visst sparande men vill nu göra sparandet mer organiserat.

Är en familj på två vuxna och tre barn under 10 år. Vi bor i villa vilken under kommande 7 år behöver bla nytt kök och badrum.

Vi har en bufferthink på 200000 och ska nu börja fylla på i mellanhinken och passiva hinken.          70 000 av bufferten är tänkt att föras över till mellan och passiva hinken då vi tycker att det räcker med 130 000 i bufferthinken. Bör man föra över dessa 70000 på samma gång eller över tid?

Det vi undrar mer är vart sparar vi utgifter för husrenoveringar, årliga semestrar och kostnad för ex bilreparationer? Som vår ekonomiska situation ser ut har vi möjlighet att spara totalt 4000 varje månad som ska sorteras ut för våra behov för både renovering, resor, bilreparationer, fylla på mellan- och den passiva hinken.

Tack för svar Hälsningar nybörjare

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag märker att jag har varit lite otydlig i beskrivningen av de olika hinkarna. Tanken är att man tar höjd för målsparandet när man väljer storlek på bufferthinken och mellanriskhinken. Sedan tar man pengar för dessa kostnader från dessa två hinkar. Tanken är således inte att man ska behöva ha något sparande vid sidan av dessa hinkar.

Är det förståeligt?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar.
  Så om jag förstått det rätt skall finansieringen av ex renovering, semester osv. tas från buffert och mellanhinken. Om man tar ut pengar 2-4 ggr per år för ovanstående bör man då öka medlen mer i buffert eller mellanhinken?
  Hur tänker ni kring de 70000 som ska fördelas från bufferthinken? Bör de fördelas över tid eller som en klumpsumma?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Malin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-05 klockan 13:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.