Våra ungdomars sparande
Sök:

Våra ungdomars sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Håkan

Den här artikeln publicerades 2017-06-08 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Våra ungdomars sparande

Våra söner tar nu examen respektive studenten och vill båda börja ett mer långsiktigt sparande.

Han som tar examen vill börja med lägga undan ca 800-1000 kr per månad av sin lön medan den yngre siktar på att spara 400-500 kr per månad.
Vi har gemensamt tittat på nybörjarportföljen med sparande genom ett ISK hos t ex Avanza. Tyvärr blir det svårt att få till hela nybörjarportföljen med ovanstående belopp varför jag gärna tar era förslag till fonder (gärna ur nybörjarportföljen) att börja med, dvs lämpliga fonder och respektive fördelning.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Håkan!

Tack för din fråga och sorry för lite sent svar. Den är nu besvarad i veckans ”Frågor och svar” video.

Klicka här för att komma direkt till videon och svaret på din fråga

Hälsningar,

Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-08 klockan 20:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.