Värdeökning i A kontra B aktie
Sök:

Värdeökning i A kontra B aktie

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

ställde för sedan frågan: Värdeökning i A kontra B aktie

Hur kommer det sig att t.ex. Holmen A aktien har stiget runt 75% på 3 månader och Holmen B ligger runt 3% och att kurserna nu ligger väldigt långt ifrån varandra? Ska inte kurserna över tid vara ganska lika? Vilka faktorer är det som bidrar till sådana olika ökningar i A kontra B aktien?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Simon!

I teorin så bör A-aktien vara lite dyrare då du får 10x röststyrkan i en A-aktie mot en B-aktie.

Däremot så finns det ingen fundamenta i att den ska dra iväg såhär mycket ifrån B-aktien, så om man äger A-aktien är det dags att byta över till B för att tjäna en större slant på det.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-24 klockan 01:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.