Värdeökning på Rolex?
Sök:

Värdeökning på Rolex?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Värdeökning på Rolex?

Hej,

Jag har fått ärva en Rolexklocka. Det är en Rolex Submariner 116610 som är inköpt i mitten av 90-talet. Jag har dock inget större intresse för fina klockor, och ser inte riktigt meningen med att ha en dyr klocka.

Har dock, tack vare den här sajten, blivit väldigt intresserad av privatekonomi och fonder. Har kommit igång med fyra-hinkar-strategin och de olika portföljerna. Men hur hade ni gjort med Rolexklockan? Kommer den behålla/öka i värde så man bör behålla den, eller ska jag försöka sälja den och öka innehavet i mina portföljer?

Hur hade ni gjort?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Eftersom den kan gå sönder är det inte säkert att den behåller sitt värde. Eftersom den behöver försäkring och säker förvaring så kostar den pengar att äga. Kommer den trots detta att öka i värde med mer än ca 5% per år (efter avgift för försäkring)? I så fall kanske det är en bättre investering än börsen. Och i så fall borde vi alla springa iväg och köpa klockor istället för våra fonder!

Det är ingen som vet om din modeaccessoar kommer gå upp eller ner i värde i framtiden. Det beror på många faktorer som har med mode, rikedomar och användbarhet att göra.

Det finns ett enkelt litmustest för investeringar: Antag att du hade ärvt pengarna istället för en klocka. Skulle du ha köpt en likadan klocka begagnad idag med dessa pengar? Om inte så är det troligen så att du bör sälja.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du tror att du kommer vilja använda den så är det solklart att behålla den! Annars tycker jag att du ska sälja den.

Tänk på att mekaniska ur kräver regelbunden service för att behålla skicket. Servicen kostar en hel del.

Kolla gärna in forumet på http://www.klocksnack.se för att lära dig mer.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Säg att klockan är värd 10 000 kr. Skulle du köpa klockan som en investering?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 2. Vit pil

  En Rolex är sannolikt värd betydligt mer än 10kkr, men jag personligen skulle aldrig köpa en klocka att lägga i byrålådan som investering. Klockor ska användas. :)

  Om jag däremot ärvde klockan skulle jag ta mig en rejäl funderare innan jag sålde den. Just för att jag uppskattar känslan i att använda ärvda prylar. Men om man inte gillar klockan är det bättre att sälja och investera pengarna. Bättre att sälja nåt i lugn och ro och vänta på rätt köpare, än att en dag sälja den till första bästa köpare när man inser att man vill ha pengarna till nåt annat.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Björnen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-21 klockan 10:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.