Värdepapper i eget bolag
Sök:

Värdepapper i eget bolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rolf Karlsson

Den här artikeln publicerades 2017-09-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Värdepapper i eget bolag

Hej

Jag undrar om det finns några fördelar med att lägga in ex.v aktier i ett eget AB och vilka är i så fall de stora fördelarna J?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Trots skattehöjningen är ISK fortfarande ett mycket bra alternativ. Att starta ett AB enbart för aktieaffärer känns inte som en bra idé. Du drar på dig kostnader för bokföring, årsredovisning och deklaration. För att undvika bolagsskatt så måste du varje år dela ut vinsterna till dig själv, och får då betala 30% eller eventuellt 20% i skatt på utdelningen. För att detta alternativ skall vara intressant måste du jobba med extremt stora volymer.

Även om du redan äger ett AB så anser jag att det privata ISK-alternativet är det bästa. I enstaka fall kan det dock eventuellt vara intressant med aktieaffärer i bolaget. 3:12 reglerna är en djungel. Har du en bra revisor så får du rådgöra med honom.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-28 klockan 19:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.