Värdeutveckling portfölj vid byte av fonder
Sök:

Värdeutveckling portfölj vid byte av fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Värdeutveckling portfölj vid byte av fonder

Hej!

Har ett ISK-konto på Avanza, och funderar på hur värdeutvecklingen på portföljen påverkas när jag byter fonder.

Bytte ex nyligen från Avanza Zero till SEB Sverige Indexfond. Säg ex att värdet på Avanza Zero hade gått upp med 10 % från 10 000 SEK till 11 000 SEK. När jag nu bytt till SEB-fonden blir ju inköpet på just den fonden 11 000 SEK. Säg då ex att värdet på SEB-fonden går ner till 10 500 SEK, det ser ju då ut som att jag tappat ett visst antal % mot vad jag köpt in för men i själva verkat har jag ju gått + 500 SEK. Detta är ju när jag kollar under ”Kontoöversikt” och ”Avkastning %”.

Jag förstår ju att jag inte tappat pengar men rent statistiskt ser det ju ut som det i min portfölj. Kan man kolla detta på något annat sätt så att man ser hur mycket pengar jag investerat och sen vad utvecklingen blivit därifrån?

 

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ska se om jag uppfattat frågan rätt.

På SEB Sverige Indexfond ligger du minus 500kr och att det står är korrekt för just den fonden. På Avanza finns ”utveckling i år” och det räknar allt så att säga. Jag kollade på min egen depå hos dem och hade svårt att finna utveckling från start, vilket jag uppfattar som är det du önskar se. För sådana detaljer rekommenderar jag att ringa kundtjänst och fråga ifall det är tillgängligt, det är inget jag finner på egen hand.

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du får väl föra ett excelblad på de insättningar som du gör.
  Att begära att Avanza skall ha koll på allt är att begära för mycket.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-07 klockan 09:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.