Varför AMF Räntefond Lång i portföljen?
Sök:

Varför AMF Räntefond Lång i portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

ställde för sedan frågan: Varför AMF Räntefond Lång i portföljen?

Hej Jan,

Jag har lyssnat på ditt avsnitt om räntefonder 2ggr och tittat i räntetabellerna här på bloggen. Jag kan inte förstå hur du motiverar att ha AMF Räntefond Lång i portföljen? Fonden har enligt tabellen sämre kupongränta än Spiltan Räntefond och sämre ränta än bra sparkonton med insättningsgaranti. Avkastningen blir ännu sämre i relation till dessa vid en ränteuppgång till följd av den långa löptiden. Jag förstår mycket väl att avkastningen blir positiv över tid, men det är inte detsamma som att det blir en bra avkastning. Om du eller någon läsare kunde motivera valet av AMF Räntefond Lång så vore jag tacksam. Vad är det jag inte förstår?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Varför han vill ha en fond med den långa löptiden besvaras just av Jans strategi, att man inte kan timea marknaden (eller räntan) och att det därmed är bättre att alltid ha lite exponering mot allt så att säga. Det är positiv avkastning över tid som Jan räknar. Hur han motiverar valet av AMF Räntefond lång har han skrivit här: ”AMF Räntefond Lång, En obligationsfond med lite högre risk som har haft 5 stjärnor så länge jag kan minnas.”. Hela artikeln läser du här:

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-17 klockan 11:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.