Varför ej börja med rika tillsammans-portföljen som bybörjare? Och frågor om guldfonder/vs guld
Sök:

Varför ej börja med rika tillsammans-portföljen som bybörjare? Och frågor om guldfonder/vs guld

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ida

ställde för sedan frågan: Varför ej börja med rika tillsammans-portföljen som bybörjare? Och frågor om guldfonder/vs guld

Hej,
först vill jag tacka för att ni alltid har intressanta ämnen och att det är så generöst att dela med er av er kunskap som ni gör.

Jag ska nu börjar spara långsiktigt och undrar över rika tillsammans-portföljen, varför menar ni att man inte ska börja med den som nybörjare fast att den samtidigt verkar säkrast att gå bäst långsiktigt (https://rikatillsammans.se/en-portfolj-for-alla-vader/)? Eller missförstod jag budskapet? Jag tolkade det, efter att också ha lyssnat på många poddar, att en nybörjare också borde börja med nybörjar-portföljen Har det med risktagandet att göra? Jag vet att man gör som man vill, men vill förstå resonemanget bakom då jag känner mig mer sugen på rika tillsammans-portföljen eftersom den har fler krockkuddar. Och vad gäller rika tillsammans-portföljen, menar du att man investerar 25% i bl.a. GZUR med belopp under 45 000 för att sedan sälja av de pengarna och flytta dem för att handla via BullionVault eller väljer att investera 25% i antingen/eller av de alternativen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ida!

Att investera i Rikatillsammans-portföljen kräver mer av spararen än dom andra portföljerna, lite mera kunskap och en större summa pengar.
Detta då man inte bör investera i saker som man inte förstår och Rikatillsammans-portföljen innehar lite olika typer av innehav som man an behöva läsa på lite om för att förstå.
Sedan så kostar dessa tillgångsslagen lite mer att investera i och är då bättre för lite större summor.

För att få pengar att växa på lång sikt så har historiskt aktier varit vägen för att få bäst avkastning, så därför rekommenderas Globala Barnportföljen för långsiktigt sparande.
En allväders-portfölj som Rikatillsammans-portföljen tycker iaf jag är mer som en värdebehållare som ger lite avkastning i alla väder.

Så ska du spara långsiktigt skulle jag säga att du ska satsa på en portfölj med aktiefonder, likt ”Globala Barnportföljen”.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Okej, då hänger jag med bättre. Ska kolla upp den för det långsiktiga sparandet :-) . Tusen tack för bra svar, Robin!

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Ida

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-07 klockan 16:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.