Varför försöker dom luras med ett mindre belopp?
Sök:

Varför försöker dom luras med ett mindre belopp?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Allan Karlsson

ställde för sedan frågan: Varför försöker dom luras med ett mindre belopp?

Hej igen!

Jag sökte efter det rätta beloppet på skulden som i början var på 22000:- den rätta idag är 58000:-

Lowell tidigare Lindorff skickar ett inbetalningsblankett på 15000:- men det beloppet måste jag

betalas omgående annars blir beloppet igen 58000:-

Jag undrar varför lurar dom mig med detta belopp? Dom vet så väl att jag inte har någon möjlighet

att betala på så kort varsel. Vad vinner dom på detta?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Svårt att svara utan att vara helt insatt i din situation. Du har fått svar som låter vettiga ovan. Inkassobolagen har inte som uppgift att \”lura\” någon, utan deras jobb är att försöka hitta lösningar för det mesta.

Om du inte redan har varit det, så skulle du kunna ta kontakt med kommunens skuldrådgivare. Hur du hittar en skuldrådgivare och vad de kan göra kan du läsa om här:  https://www.konsumentverket.se/kontakt-och-vagledning/budget-och-skuldradgivning/

Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är ingen här som har sett de bred du pratar om. Nu gissar jag bara hejvilt, det kan vara så att de inte tror att de kommer få hela skulden så de ger ett generöst erbjudande i hopp om att snabbt få ut så mycket som möjligt. En ren gissning alltså, du får själv göra grovjobbet att läsa papperen och ringa deras kundtjänst om det är något som du inte förstår.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Din gissning kan mycket väl vara rätt. Även om det är sällsynt så förekommer det faktiskt ibland. Då gäller det ”bara” att kunna få ett förskott på arv eller något liknande.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag har tidigare jobbat med denna typ av bedömningar på ett inkassobolag.

Anledningen till att dom agerar så här är, som ovan nämnt, inte för att luras.

En skuld som varit hos inkasso en tid kommer troligen så småningom köpas av inkassobolaget, från det bolag där skulden från början uppstod. Inkassobolaget köper inte skulden till fullt pris utan betalar en viss procent av orginalskulden. Utöver själva skulden har det vid denna tidpunkt tillkommit kostnader i form av påminnalesavgift, inkassoavgift, ränta och ev också kostnader från Kronofogdemyndigheten för handläggning och ev. utmätning.

Ovan gör att inkassobolaget får ett visst spelrum gällande skulden, och vissa avgifter.
Därför kan dom göra erbjudanden som dessa. Man vet att det ibland finns möjligheter för människor att komma över ett engångsbelopp. Man vet också att de flesta vill betala sina skulder, och därför gör man erbjudanden där viss den av skulden stryks, emot att pengarna betalas innom en viss tidsram.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  restskuld 1999 kr.. 87.511. aktuel skuld 2020.06.29. kr. 53.905. har. betalt kr.158.800 i perioden 2008.02.15. – 2020.06.29 inbetalt kr. 158.800. vor är logikken i detta. venligst johnnie

  0
  Gravatar ikon för användaren
  johnnie

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-01 klockan 18:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂