Varför fyra hinkar?
Sök:

Varför fyra hinkar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Varför fyra hinkar?

Om man är över 40-50 år och följer en generell riktlinje att totalt sett ha andelen aktier = 100 minus ålder så ser jag inte vitsen med att ha fyra hinkar. Det borde räcka att ha en bufferthink, en mellanhink samt ev en mindre lekhink om man tycker det är kul. En stor passiv hink med 80% aktier sätter den generella riktlinjen ur spel.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att blanda in åldern i ekvationen känns halvbra. Det som är intressant är hur länge det dröjer tills du behöver kapitalet.

En 30-åring som behöver kapitalet om 5 år bör ta lägre risk än en 70-åring som har mer kapital än hen kommer spendera under de kvarvarande åren.

Fördelen med hinkarna är att man planerar risken i sin privatekonomi utifrån sparhorisont

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  ”Att blanda in åldern i ekvationen känns halvbra” Precis, jag tycker inte det riktigt rimmar med hinkteorin.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 2. Vit pil

  Skulle säga att det är två olika sätt att bygga upp ens ekonomi på, så att blanda ihop dom blir lite fel då dom säger emot varandra.

  Kör på det ni känner passar er!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Ja, där förstår jag inte hur Herr Bolmeson resonerar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-24 klockan 09:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.