Varför går dollarn så svagt?
Sök:

Varför går dollarn så svagt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Köpte efter uppgång

ställde för sedan frågan: Varför går dollarn så svagt?

Jag gjorde helt fel nu i mars.

Jag köpte SEB korträntefond USD ganska nära toppen haha asså, -7,5% ligger jag där nu. Den såg ju så bra ut då när den var det enda som gick plus. Det var klassikern köpa efter uppgång.

Nu utvärderar jag min portfölj och tänker att SEB kort är rent för volatil för mitt ränteben. Och jag byter till AMF mix istället som även innehåller US treasurys fast valutasäkrade. Då gör jag ännu en klassiker och säljer efter nedgång.

Men då är frågan. Jag har inte hängt med i svängarna här. Varför sjunker dollarn? -7,5 är en stor förlust som kommer ta år att hämta i Amf mix.

Antingen så ligger jag kvar i dollar eller så riskar jag och hämtar hem förlusten i en teknikfond som går som tåget och sen byter till Amf och ligger kvar där långsiktigt.

 

Hur kan man tänka här?

Som tur är handlar det bara om 3000kr men jag vet att jag gör misstag efter misstag nu haha. Bea lärdom iofs men Kanske bäst att bara ta förlusten och gå direkt till Amf om det är där jag vill ligga långsiktigt?

 

hur göra?! Har ni tips?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bara att googla, finns många artiklar om dollarn, t.ex. https://www.bloomberg.com/amp/opinion/articles/2020-06-08/a-crash-in-the-dollar-is-coming & https://www.zerohedge.com/markets/pounds-future-dollar-collapse.

Jag förstår att det är kul att valutaspekulera. Men bara så att du vet, det är typ lika vetenskapligt som att spela på hästar. SPECIELLT om du inte ens har koll på varför dollarn sjunker nu.

Vill du inte att dina ”hard-earned cash” växer istället? Följ vetenskapen och köp t.ex. en globalfond istället för de 3000kr.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-21 klockan 00:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.