Varför ha räntefonder hos Lysa?
Sök:

Varför ha räntefonder hos Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Oskar

ställde för sedan frågan: Varför ha räntefonder hos Lysa?

Hej,

Jag funderar på varför det kan finnas anledning att ha ett fondkonto hos Lysa med exempelvis uppdelningen 60/40 som jag har.

Är det inte bättre att ha 100 aktier hos Lysa och ha räntefonderna på exempelvis Avanza? De tar väl en avgift på Lysa för förvaltningen?

Mvh

Oskar

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

De tar en avgift för förvaltning hos Avanza också, fondavgiften.

Du kommer tappa hel idén med en 60/40-portfölj om du ska ha aktiefonder på ett institut och räntefonderna på ett annat. Hur ska du göra när du ska balansera om? Detta sköter Lysa automatiskt när du har allt hos dem.

Lysa tar inte mer än typ 0,40% om du har 100% aktier. Förvaltningskostnaden minskar om du har räntefonder då de är billigare.

Gör dig själv en tjänst; krångla inte till det. Kör Lysa på hela portföljen eller Avanza på hela portföljen.

Det kan finnas anledning att lägga ränta hos Avanza/Nordnet om det är specifika fonder man vill om man vet vad man håller på med.

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-10 klockan 17:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.