Varför har man inte buffert i räntefond?
Sök:

Varför har man inte buffert i räntefond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David N

ställde för sedan frågan: Varför har man inte buffert i räntefond?

Tittar just nu på Spiltan Räntefond Sverige, och den har bara gått ner -0.80%. +33,35% sedan sep 2007.

Även om det finns en risk med dom, så kan det vara bättre med att ha bufferten investerade? I längden så tjänar man mer på dom?

Hur ser ni på det här? Skulle det vara dumt att ha sin buffert i räntefonder?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Visst, men det är småpengar vi snackar om. Man kan optimera på andra ställen i ens liv och tjäna ännu mer. Ett sparkonto med 1% ränta som Rebilla går ca +13% under samma period. Dessutom för en långsiktig sparare är det inte bra att logga in för mycket i ISK, för de flesta personer. Vid ett tillfälle som man behöver ens buffert går antagligen ens aktier dåligt och kort räntor. Då är det bra med buffert på ett sparkonto. Men bara min åsikt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har haft buffert i räntefonder. Det tog 4-5 bankdagar att sälja av fonderna och föra över pengarna till min bank. Ska du göra den baletten så rekommenderar jag att komplettera med ett kreditkort!

Nu har jag en del av bufferten på Lysa med mycket räntor. Där sker försäljning och överföring på 2 bankdagar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Själv har jag en del av bufferten på Avanza Auto 1 vilket också fungerar ypperligt. Skulle rekommendera en fondrobot alla dagar i veckan för detta istället för att pilla själv :))

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jesper
 2. Vit pil

  Jesper, den har lite samma problem som jag nämnde. Först ska den säljas och pengarna hamnar på Avanza. Sedan får man själv gå in pä rätt dag och föra över pengarna från Avanza till sin egen bank, vilket tar ytterligare lite tid. Att Lysa gör det i ett enda moment är en stor fördel tycker jag!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-16 klockan 16:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.