Varför inga commodities förutom guld?
Sök:

Varför inga commodities förutom guld?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonny

ställde för sedan frågan: Varför inga commodities förutom guld?

Hejsan, jag undrar om det inte vore en ide att lägga till commodities för ännu mer riskspridning i rikatillsammansportföljen? Har bland annat sett att Ray Dalio har 7,5 % commodities i sin portfölj. Jag funderar på att lägga in iShares Diversified Commodity Swap (DE) som finns hos Avanza och Nordnet.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tanken med ädelmetaller är att det ska vara ett värdeslag okorrelerat med index samt vara ett inflationsskydd. Minst 5% helst 10.

Något att fundera på är exempelvis palladium, kaffe och vete.

Uppfattade jag din fråga rätt nu?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Råvaror har väl ingen direkt förväntad avkastning, snarare tvärt om?

möjligt att priserna skulle kunna stiga i samma takt som kostnaden för maskiner och löner ökar, men mer troligt är väl att man effektiviserar och dumpar priserna?

 

Guld är en annan sak tänker jag. Där har du hela investerarkollektivet bakom dig som kan spekulera upp priset vid oroliga tider. Man behöver någonstans att gömma sig från börsen och äger man guld före alla andra så kan man dra nytta av det.

 

Sen med råvarorna så har vi även den aspekten med etik och moral, vill vi verkligen spekulera upp priset på mat?

om något så borde man som kollektiv blanka råvarupriser tänker jag.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-24 klockan 14:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.