Varför inte välja 5 stjärniga fonder när de går bättre än dina förslag?
Sök:

Varför inte välja 5 stjärniga fonder när de går bättre än dina förslag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Victor

Den här artikeln publicerades 2017-05-22 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Varför inte välja 5 stjärniga fonder när de går bättre än dina förslag?

Hej Jan,

Tack för en intressant blogg. Jag har investerat i fonder i ungefär ett år nu. Oftast kollar jag på avanzas femstjärniga fonder med mycket bra avkastning och kurvor med stabil ökning över tid. Jag har även testat att köpa de fonder du rekommenderat i rikatillsammans portföljen. Samtliga har gått dåligt. Nu undrar jag följande: Varför inte investera i femstjärniga fonder med bra historik och som har liknande riskgrad som dina förslag, och sedan ombalansera med dessa varje halvår, istället för att välja de fonder du rekommenderar?

Mvh,

Victor

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Man kan absolut försöka det. Undersökningar visar dock att de fonder som har 5 stjärnor ett år sällan har det de efterföljande åren. Det är anledningen till att jag har slutat med den strategin. Jag använde den själv för några år sedan då t.ex. Skagens fonder var bra och pouplära. Jag har dock sett så många 5-stjärniga fonder bli dåliga att jag försöker hålla mig till en strategi som fungerar över tid.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vill tillägga att när jag säger att samtliga gått dåligt så menar jag egentligen att de flesta har haft negativ utveckling tills idag och att de till skillnad från avanzas femstjärniga fonder gått mycket dåligt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Har du exempel på dessa femstjärniga fonder? Jag antar att de är aktivt förvaltade?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-22 klockan 16:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.