Varför kf?
Sök:

Varför kf?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lovisa

ställde för sedan frågan: Varför kf?

Jag är ensamstående med mitt barn och har inga planer på att utöka familjen. Finns det då någon vits för mig att spara i kapitalförsäkring till mitt barn (vilket jag sett rekommenderas?) Allt jag äger tillfaller väl ändå honom om jag går bort? Just nu sparar jag till honom på Lysa men i mitt namn.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fortsätt som vanligt.

Skulle du få för dig att köpa utländska aktier direkt  i stället för via fonder, är det däremot enklare med en kapitalförsäkring. Detta har med källskatten på utdelningarna att göra.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Enligt arvsrätt ”I första hand är det den avlidnes bröstarvingar (barn, barnbarn och så vidare) som ärver.”

”Om du sparar direkt i fonder eller värdepapper finns ett investerarskydd som staten, genom Riksgälden, svarar för. När du sparar i en kapitalförsäkring finns däremot inget sådant skydd.”

https://www.konsumenternas.se/spara/olika-sparformer/om-kapitalforsakring

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-22 klockan 19:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.