Varför Räntefonder i ISK-konto med skattekostnad?
Sök:

Varför Räntefonder i ISK-konto med skattekostnad?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johansson

ställde för sedan frågan: Varför Räntefonder i ISK-konto med skattekostnad?

Hej

Tacksam för hjälp att förstå varför ni har Räntefonder på ISK-konto? Varför betala skatt när avkastningen är så låg?

Mvh

Johansson

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Filosofin bakom den här bloggen är inte att vinstmaximera utan att uppnå en stabil värdeökning med lägre risk. En annan grundtanke är att det inte går att förutspå framtiden och att det därför inte går att veta huruvida räntefonder kommer att gå upp eller ner framöver. Därför förespråkar bloggen ett visst mått av räntefonder som är mindre volatila än aktiefonder.

Men personligen delar jag din uppfattning att räntefonder på ett ISK är en mindre bra idé och därför har jag min räntebuffert på ett bankkonto hos en nischbank med 0,6-0,8 procent i ränta.

/Kim

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tror inte det finns några bra argument för att hålla Räntefonder på ett ISK istället för ett Aktiekonto, mer än för ordningens skull.
Jan har själv sagt att han inte rekommenderar det, däremot har han så själv i sina portföljer för enklare sammanställningar till sina läsare.

/Emil

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-19 klockan 09:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.