Varför räntefonder innan 60?
Sök:

Varför räntefonder innan 60?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan Bergman

ställde för sedan frågan: Varför räntefonder innan 60?

Fick lite blodad tand på att ställa frågor här.. ;)

 

Som rubriken säger, varför ha räntefonder istället för aktiefonder innan man fyller 60?

Under förutsättning att detta sparande är för pensionen och inte behöver röras på 15-20 års sikt.

 

Tacksam för tankar här :)

/Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Ofta har man räntefonder som lite ”krockkudde” om man vill ha något som bromsar nedgång i portföljen om det skulle bli en sättning på börsen. Ett klassiskt tips är att man ska ha lika stor andel räntor som sin ålder, så är man 20 ska man ha 20% etc.

Personligen så har jag inga räntefonder i nuläget (är 22år) då jag har extremt lång sikt på mitt sparande, något av en smaksak. Det handlar mycket om ifall man vill ha det för att sova lugnt om natten. Sedan så lever vi ju allt längre, så en 60-åring i Sverige har i oftast många år kvar man kan spara under också :)

 

Vänligen

Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret Elin!
  Jag tänker ju att det hinner gå både upp och ner många gånger närmsta decennierna. Då aktier på lång sikt brukar krossa räntefonder så borde det vara bättre OM man inte måste sälja vid fel tillfälle förstås..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan Bergman

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-10 klockan 12:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.