varför ser jag inte mina frågor
Sök:

varför ser jag inte mina frågor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av mario

ställde för sedan frågan: varför ser jag inte mina frågor

varför ser jag inte mina frågor och heller inte får svar när jag såg de direkt nästan när jag skrev de samma dag?

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Jag har sett dina frågor men de är inte särskilt bra, och det finns tydligen flera på sajten som håller med mig eftersom du fått flera nedåtröster på frågorna. Ta denna till exempel:

”Jag glömde nämna att det ska vara webbaserade aktieprogram för windows jag är beredd att betala för dessa och vad kostar det . Det som banker har.”

Tre stora fel med den här frågan:

 1. Svårt att förstå vad det här har med privatekonomi att göra. Du verkar ha ställt frågan i fel forum och till fel personer. Åtminstone jag investerar i en mycket enkel portfölj baserad på indexfonder, jag behöver inga konstiga program för att sätta in pengar på Avanza och klicka på ”köp”.
 2. Oklart vad du själv har gjort för research innan du ställde frågan. Frågan är på den nivån att du kanske ska googla och kontakta några av företag du hittar. Om jag ville starta en lite mer avancerad verksamhet så skulle jag läsa på i veckor eller månader, inte hoppa in på ett litet forum och hoppas att andra kan göra hela jobbet åt mig. Ska du vara avancerad måste du lära dig göra egen research.
 3. ”Webbaserat för Windows” är två motstridiga krav. Antingen är det webbaserat ELLER så är det ett Windowsprogram. Webbaserade program körs i webbläsaren och funkar på alla datorer, även Windows.

Nu kan jag inte säga vad de andra tycker men så här tänker jag: Jag har varit på Internetforum större delen av mitt liv och då får man ett sjätte sinne för den här sortens frågor. Det finns många människor på nätet som vill ge sig ut på djupt vatten med avancerade verktyg, men inte är beredda att göra något eget arbete. De förväntar sig att alla andra ska göra jobbet åt dem. För oss som svarar brukar den sortens människor kosta mycket energi och inte vara särskilt kul att hjälpa. Då skrollar jag vidare tills jag hittar någon roligare fråga.

Fundera på om du kan göra mer själv innan du frågar andra. Kan du koka ihop frågan till något vettigt som du tror att andra kan svara på? Är det rätt forum? Och framförallt så har man aldrig rätt att få svar, vi som svarar gör det gratis för att vi vill.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Haha, tack Emil för att du tog dig tid att på ett ”mjukt” sätt skriva det vi andra tänkte.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Sven
 2. Vit pil

  Bra och korrekt svar Emil…

  …bortsett från själva frågor tyckte jag personligen också att det var mycket mycket(!) olämpligt att offentligt be om och förvänta få personliga kontaktuppgifter. Går verkligen mot internet-etikett.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Adde

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-13 klockan 17:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.