Variant av rika tillsammansportföljen med högre risk och avkastning.
Sök:

Variant av rika tillsammansportföljen med högre risk och avkastning.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av God_affär

ställde för sedan frågan: Variant av rika tillsammansportföljen med högre risk och avkastning.

Jag gillar rika tillsammansportföljen skarpt men känner att jag är villig att leva med högre volatilitet mot högre förväntad avkastning. Det beror främst på att min tidshorisont i princip är livslång (är 50 år) även om jag börjar norpa en del på avkastningen, kanske 4% per år . Jag har därför skissat på följande portföljfördelning och skulle gärna få synpunkter på den.

Aktier (indexfonder) 50%

Kontanter/korta räntefonder 20%

Obligationer 17.5%

Guld 12.5%

Detta är vad man får om man har 50% i rika tillsammansportföljen, 25% i nybörjarportföljen och 25% i barnportföljen.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Varför inte? Du tycks ha gjort ett genomtänkt val och jag tycker alltid det är viktigt att man tror på det man gör själv.

Personligen föredrar jag att ligga tyngre i aktier, men vill du ha mer stabilitet så kan det vara bra mix.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-03 klockan 19:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.