Varning SAVR har dragit pengar från kunder utan tillåtelse - dubbla månadssparande från många kunder utan tillåtelse
Sök:

Varning SAVR har dragit pengar från kunder utan tillåtelse – dubbla månadssparande från många kunder utan tillåtelse

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: Varning SAVR har dragit pengar från kunder utan tillåtelse – dubbla månadssparande från många kunder utan tillåtelse

Pga ett tekniskt fel har SAVR dragit dubbla månaddragningar på många kunder.

SAVR kan ej stoppa det utan ber kunder sälja innehavet.

DVS man blir dubellbeskattad + att man får ta ev. förlust som SAVR inte betalar tillbaks!

Riktigt dåligt och borde annälas.

 

Svar från SAVR:

”Jag beklagar att detta har skett. Vi upplever tekniska problem med vår fondpartner där de i vissa fall har dubbel-debiterat månadspar-beloppet. Båda beloppen kommer att hamna i ditt innehav som två olika fond-ordrar när ordern är genomförd, även om enbart spårar den huvudsakliga månadspar-ordern under pågående ordrar. Vi håller på att utreda och åtgärda detta. I detta fall måste man tyvärr sälja av önskat belopp i önskad fond, och då får du in pengarna på ditt ISK därefter. Vi beklagar att du har påverkats av detta, och vi lovar att åtgärda detta snarast möjligt.”

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hände mig också. Precis blivit kund. Tror jag låter det vara kvar

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja jag tror att det drabbat en väldigt stor del av kunderna.

  För mig är det jobbigt när de dragit och köpt fonder för över 10 000 kronor från mitt Nordea-konto som jag inte godkänt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Per
 2. Vit pil

  Har de köpte fondandelar åt dig? Har SVAR överfört pengar till fondbolag innan stopptid?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 3. Vit pil

  Nu har de mailat ut till berörda kunder:

  ”Tyvärr har vi upplevt ett tekniskt problem som drabbat ett antal av våra kunders månadsdragningar. Du är en av de som har drabbats av detta. Den felaktiga extradragningen kommer att återföras till ditt bankkonto inom 2-3 bankdagar. Vi beklagar att du har påverkats av detta och jobbar hårt för att säkerställa att det inte ska kunna hända igen.”

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Per

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag var inne på SAVR:s hemsida en gång. Det räckte att kika och klicka i en minut på den för att förstå att det inte är ett företag som man placerar sina hårt inarbetade pengar hos.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nu kom det mail från dem:

  Tyvärr har vi upplevt ett tekniskt problem som drabbat ett antal av våra kunders månadsdragningar. Du är en av de som har drabbats av detta. Den felaktiga extradragningen kommer att återföras till ditt bankkonto inom 2-3 bankdagar. Vi beklagar att du har påverkats av detta och jobbar hårt för att säkerställa att det inte ska kunna hända igen

  För mig är det oki

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Z

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-27 klockan 10:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.