Värt att flytta tjänstepension från KAP-KL till SEB
Sök:

Värt att flytta tjänstepension från KAP-KL till SEB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna Olsson

ställde för sedan frågan: Värt att flytta tjänstepension från KAP-KL till SEB

Hej

Jag och min sambo håller på att lägga om våra banklån. Vi kan få 0,05% rabatt på räntan om någon av oss flyttar vår pensionssparande till banken. Jag är landstingsanställd och har tjänstepension hos KPA. Just nu har jag inte gjort ett aktivt val. Jag undrar vad för fördelar och nackdelar det finns med att flytta min tjänstepension? Skulle i så fall byta till SEB, de har en administrationsavgift på 65 kr/år samt tar  sen fondförvatningsavgift på 0,2-1,8%

Är det fördelaktigt att flytta pensionen för ränterabatten 0,05%? (lånet är på 2,5 miljoner)

 

Mvh

Johanna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Du kan inte flytta ut pengar ur avtalet KAP-KL men SEB är en valbar förvaltare inom avtalet.

Det första du ska göra är att fråga dig själv om du vill ha tjänstepensionen i en fondförsäkring istället för en traditionell pensionsförsäkring.

Om du vill det kan du titta på SEBs erbjudna fonder och jämföra mot andra förvaltare inom avtalet, både avgifter och utbud.

Om du tänkt köra på den förvalda entrélösningen eller några få breda indexfonder (0,3 resp 0,25 i avg) är det nog värt det så länge inte pensionskapitalet är klart större än lånet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-22 klockan 17:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.