Värt att investera i Bitcoin 2020?
Sök:

Värt att investera i Bitcoin 2020?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel A

ställde för sedan frågan: Värt att investera i Bitcoin 2020?

Kryptovalutor har alltid varit lockande, men det är få kryptisar som fått ett ett så stort genomslag som Bitcoin fick för några år sedan. Tyvärr gick inte trenden hela vägen, vilket resulterade i att jag fick sälja de bitcoins som jag hade köpt och investerat i. För några veckor sedan passerade Bitcoin den viktiga $10k-gränsen och nu är det återigen en snackis i kompisgänget huruvida det är lönt att investera i Bitcoin på nytt? SVD skriver att optimismen ökar och att Bitcoin blir 2020:s vinnare. Hur tänker ni? Är det värt att köra “på nytt”?

Det finns 6 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej, det är bättre att äga företag/affärsverksamheter genom fonder för att de ger utdelning av vinst. Bitcoin ger ingen utdelning. Utan vad man satsar på är någon kommer att betala ett högre pris för ens bitcoins. Det ger dig ingenting eller ingen annan. Om det inte gör det så kan man undra sig varför någon skulle vilja äga dom (och betala ett högre pris). Det är för att de tror att de kan sälja det till en annan. Frågan är om det fungerar i längden med folk som köper bitcoins bara för att sälja de till någon annan för ett högre pris. Det slutar funkar så fort folk inte tror det längre. Medans utdelning får du oavsett vad folk tror.

Utdelning i fonder investeras i nya aktiedelar för att minska på kostnaderna, så den syns som en värdeutveckling. Aktier i fonder som inte ger utdelning förväntas att eventuellt ge det i framtiden.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag flikar in (nog redan skrivet) med att alla dagens kryptovalutor, ur investerar-perspektiv, är att betrakta som valutahandel.

  Med tiden kan de mest populära värderas högre, och därmed ha ett värde som långsiktiga investeringar…
  Men som med vanliga valutor :
  Är du säker på att den/de du satsar hunnit stiga tills när du senast vill sälja? Eller ens HA något värde då?

  Så… för investerare är de mest meningsfulla när det handlar om aktiv och kortsiktiga positioner.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Michael
 2. Vit pil

  När det gäller Bitcoin ser jag det mer som något som är säkrare som långtidsinvestering än korttidsinverstering just på grund av dom höga svängningarna.

  Själv har jag det mesta av mitt Bitcoin i ställen där jag får ränta typ 6% per år.
  Om Bitcoin fortsätter att hålla sig innom ramen som man kan se på ”Bitcoins natural power law” grafen kommer priset om 10 år ligga någonstans mellan 1 till 10 miljoner kr.

  https://medium.com/quantodian-publications/bitcoins-natural-long-term-power-law-corridor-of-growth-649d0e9b3c94

  Ps. (Hade man investerat en klumpsumma när Bitcoin var som högst värderat i början av 2018 hade man varit på minus i värde fortfarande, men hade man tagit samma summa och delat det på alla månader sen dess tills nu så hade man legat på plus. Så min rekomendation är att månads spara om man vill investera i Bitcoin…)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kjell

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det här är fel forum att fråga om du ska köpa kryptovalutor. Det här är ett indexfondforum, så du kommer inte få några bra (eller objektiva svar).

Om du ska välja mellan index/aktier eller krypto, så välj INTE krypto. Om du tvunget vill köpa krypto så kolla efter info på andra forum, ex flashback/reddit.

Min personliga åsikt är att det inte är fel att äga lite krypto (kanske 5 % av sin totala portfölj). Pengar du helt enkelt har råd att förlora för det svänger REJÄLT!!!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

krypto är ok för lekhinken. max 10% av passiva portföljen. (inget jag rekommenderar dock)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kryptovaluta känns mer som spekulation än investering. Därmed inte sagt att det inte går att tjäna pengar på det vid enstaka tillfällen. Det händer dagligen att folk vinner på lotter och kasinon också.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Bitcoins är inget lotteri det är bara en tidsfråga innan bitcoins är värt bra mycket mer än vad det är idag.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Rikard Fransson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tror på bitcoin. Har satsat 100% av min portfölj och tror den kommer stiga med minst 1000%/år i minst 10år.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hehe… nja, men 1000% PÅ 10 år är inte omöjligt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Michael
 2. Vit pil

  1000% i avkastning är 11 gånger pengarna. Det kan låta mycket men under enstaka år kan det vara helt möjligt. Men att få 1000% i avkastning per år under 10 års tid kan bli ganska svårt även för en duktig investera som du. Om du satsar 100 kr på bitcoin som ett engångsbelopp skulle det på 10 år med ränta på ränta-effekten bli
  ca 2,5 miljarder kr. Lycka till.

  För att få pengarna att växa 1000% på 10 år räcker det med en årlig genomsnittsavkastning på 28% per år. Det kan låta mycket men det finns många aktier som har gått betydligt bättre än så:
  https://www.privataaffarer.se/aktierna-som-okat-mer-an-1000-procent/

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej, jag skulle säga att bitcoin nästan alltid är ett bra wildcard att ha i sin portfölj. Bitcoinpriset är som bekant mycket volatilt, i alla fall i perioder, så även små investeringar kan betala sig mycket om prisutvecklingen är med dig. Men med det sagt gäller så klart samma regler om riskspridning som med alla typer av investeringar: lägg inte alla ägg i samma korg, och köp därför bitcoin för max 5 procent av din totala portfölj.

Om man vill hänga med i vad som händer i kryptovalutevärlden rekommenderar jag den svenska nyhetssajten Trijo News, som uteslutande skriver om bitcoin och andra kryptovalutor.

Här finns till exempel deras artikel om vilka fem sajter det är bäst att använda sig av om man vill köpa bitcoin som svensk.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-10 klockan 16:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.