Värt att investera i fondkonto? riskabelt? Corona?
Sök:

Värt att investera i fondkonto? riskabelt? Corona?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alina

ställde för sedan frågan: Värt att investera i fondkonto? riskabelt? Corona?

Hej, jag har ett fondkonto på Nordea där jag frekvent sätter in en summa pengar varje månad. Jag har tänkt att det kan växa då det blir ränta på ränta. Jag undra nu med Corona-krisen hur det blir med ekonomin och om det är riskabelt att ha pengar i fondkontot. Jag såg nyligen att det senaste månaden hade blivit -18 % och jag hade förlorat drygt 4000 kr från fondkontot och är lite orolig nu över detta. Jag skulle gärna vilja ha era synpunkter och rådgivning, tack på förhand!

Vänligen, Alida.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du är i början av ett sparande där dina insättningar är relativt stora i förhållande till ditt kapital är en stor nedgång det bästa som kan hända. Du köper billigt och får sannolikt en bra utveckling sedan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Alina!

Vad är sparandet till för, vad är din sparhorisont?
Om den är lång så är det bara att fortsätta månadsspara och få en bra utveckling över lång tid.

Läs gärna artikeln om ”Fyra-Hinkar-Strategin” för att så hur du kan bygga upp din ekonomi och din sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 20:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂