Vart ska man ha sin buffert?
Sök:

Vart ska man ha sin buffert?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sofie

ställde för sedan frågan: Vart ska man ha sin buffert?

Hej, jag har 50 000 kr som en buffert som bara ska tas vid krisläge. Istället för att dem ligger på ett sparkonto utan ränta har jag funderat att ha dem på Nordax är det en bra ide?

Eller vart ska man ha sina buffert pengar?

O jag håller på att spara till en bil på 30-40 000kr i 8-10 månader hur gör jag är? Sätter dem också på ett sparkonto med ränta?

Hoppas någon kan hjälpa mig

 

Mvh

Sofie

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sofie!

Tycker att du tänker helt rätt! Både buffert och sparmål med kort tidshorisont bör vara placerade utanför börsen pga börsens svängningar.

Så kör båda dessa på Nordax!

Lycka till!

Mvh Tobias R

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag föreslår att du har din buffert för krislägen på din bank. Det sista du vill, när skiten sätter sig i kläm, är att eventuellt behöva vänta upp till flera bankdagar bara för att överföra pengarna från Nordax. Tryggheten är mer betydelsefull än en ränta på ~500 kr om året.

Pengarna du lägger undan för bilen bör placeras på ett sparkonto med insättningsgaranti och så hög ränta som möjligt. Nordax fungerar perfekt för detta syfte.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-06 klockan 09:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.