Växa, men utan att gå miste om?
Sök:

Växa, men utan att gå miste om?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pär

ställde för sedan frågan: Växa, men utan att gå miste om?

Jag är 51, fått 200000 kr, f.ö allt jag äger. Låglönearbetare, ensam med tonåringar vv. Jag vill såklart förgylla tillvaron som jag aldrig kunnat, samtidigt ”bör” jag väl förvalta pengarna bättre än så enligt mångas tyckanden. Jag vill tro att att jag lever många år till, men kan ej blunda för att ma, pa, alla mor och farföräldrar gått bort innan 70, många av dem flera år innan. Ska jag kanske försöka få 150000 att växa och sedan småpyttsa 50000 under några år? Om jag väljer det, hur gör jag, stoppar jag in x tusen i månaden tills de 150000 är investerade, och sedan kan jag låta dem vara tills vidare? Verkar jag vilsen? Det är jag.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sök på Nybörjarportföljen på denna blogg. Läs och begrunda om det är något för dig. Starta i så fall  ett månadssparande på kanske 5000 kr per månad.

Börsen är orolig just nu, men låt dig inte avskräckas. Den vänder upp så småningom. Går den ner så köper du ju billigare och billigare.

 

svarade på frågan för sedan

Hej Pär,

Sparar du till pensionen? Barnen? Är det en buffert? Sparhorisont spelar stor roll. När behöver du pengarna?

Beroende på spartid kan vi rekommendera en portfölj med passande risk.

 


Den här artikeln publicerades 2018-10-11 klockan 19:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.