Växla kontanter till Investering på smart sätt mitt i livet
Sök:

Växla kontanter till Investering på smart sätt mitt i livet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Växla kontanter till Investering på smart sätt mitt i livet

Hej Jan,Jag skulle vilja be om dina kloka råd angående att sätta upp en investeringsplan för mig. Jag är 37 år, gift och har 2 barn. Jag har varit sjukskriven flera år men ska nu så sakteliga återgå försiktigt till arbetsmarknaden. Jag har tidigare haft hög inkomst och kunnat spara, men har nu (låg) sjukpenning.Så här ser min ekonomi ut:

  • Bolån (delat med min man): 800 000kr
  • Kontanter: 750 000 kr
  • Seb fonder i ISK: 36 000
  • seb fonder i fondkonto: 56 000

Hur ska jag investera mina pengar för att de ska jobba åt mig så effektivt som möjligt? Onödigt att ha så mycket kontanter på ett konto overksamt. Jag funderar på att kopiera din nybörjarportfölj. Alternativt anlita LYSA, eller en kombination av de båda. Vad tycker du? Ska jag investera allt direkt eller månadsspara ca 8000kr per månad för att på så sätt växla över kontanter till fonder/aktier? Eller ska jag överväga andra sparformer kanske?Mitt sparkapital är lite av min trygghet nu när jag är sjuk och det är oklart i vilken omfattning jag kommer att kunna jobba. Vi vill också köpa ett dyrare hus i framtiden. Så jag är inte beredd att ta överdrivet stor risk, ialla fall inte för hela beloppet. Planen är dock att låta pengarna ligga orörda och \”jobba\” för mig i många år tills jag verkligen behöver dom. Säg mellanhög risk i det nedre spannet ungefär. Vad har du för råd åt mig?Anna

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-26 klockan 19:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.