Växlingsavgift fonder utländsk valuta • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Växlingsavgift fonder utländsk valuta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas

Niklas ställde följande fråga för 11 månader sedan:

Hej Jan,

Jag vill börja med att tacka för arbetet du gör med bloggen och för att du försöker utveckla den allmänna finansiella utbildningsnivån. Har personligen lärt mig mycket av att läsa den information du lägger ut.

Min fråga rör valutaväxling då du månadssparar i fonder i utländsk valuta (ex Nordnet Superfonden Norge, Danmark, Finland). Hur stor blir denna växlingsavgift om du sparar kontinuerligt och långsiktigt? Är det bättre att rikta sparandet mot fonder som handlas i SEK för att minimera växlingsavgifter? Kan du, eller någon annan som vet, förklara så att det blir tydligt.

Stort tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

Jan Bolmeson svarade på frågan för 11 månader sedan

Tack för dina fina ord, jag uppskattar det!

Svårt att säga något exakt som vad avgiften blir, men jag har för mig att den är 0.25 procent både när man köper och säljer. Eftersom man dessutom har en valutarisk så är det mer fördelaktigt att spara i en fond som är i svenska kronor. Ibland finns dock inget val för att man vill ha en exponering som inte finns tillgänglig i svenska fonder som t.ex. i riktigt långa obligationsfonder.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]