Växlingsavgift fonder utländsk valuta
Sök:

Växlingsavgift fonder utländsk valuta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas

Den här artikeln publicerades 2017-07-22 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Växlingsavgift fonder utländsk valuta

Hej Jan,

Jag vill börja med att tacka för arbetet du gör med bloggen och för att du försöker utveckla den allmänna finansiella utbildningsnivån. Har personligen lärt mig mycket av att läsa den information du lägger ut.

Min fråga rör valutaväxling då du månadssparar i fonder i utländsk valuta (ex Nordnet Superfonden Norge, Danmark, Finland). Hur stor blir denna växlingsavgift om du sparar kontinuerligt och långsiktigt? Är det bättre att rikta sparandet mot fonder som handlas i SEK för att minimera växlingsavgifter? Kan du, eller någon annan som vet, förklara så att det blir tydligt.

Stort tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tack för dina fina ord, jag uppskattar det!

Svårt att säga något exakt som vad avgiften blir, men jag har för mig att den är 0.25 procent både när man köper och säljer. Eftersom man dessutom har en valutarisk så är det mer fördelaktigt att spara i en fond som är i svenska kronor. Ibland finns dock inget val för att man vill ha en exponering som inte finns tillgänglig i svenska fonder som t.ex. i riktigt långa obligationsfonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-22 klockan 08:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂