Vem av er har köpt binära optioner? Er erfarenhet?
Sök:

Vem av er har köpt binära optioner? Er erfarenhet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mathias Olsson

Den här artikeln publicerades 2017-05-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vem av er har köpt binära optioner? Er erfarenhet?

I programmet Plus på SVT har två program nu handlat om folk som har blivit lurade på binära optioner. Så jag frågar därför er om ni har handlat med binära optioner och vad er erfarenhet har varit.

Som jag har förstått det är binära optioner en form av spekulation som sker på extremt korta tidsperioder med optioner som handelsinstrument. Som jag då har skrivit tidigare i anda inlägg i denna frågelåda så är det viktigt att ha ”long straddle” som teknik om man ska ha någon chans att på något sätt garantera att man åtminstone inte ruineras på optionshandeln. Precis som med vanliga optioner ska man tänka på att ha lika stort inköpsvärde i både köp- och säljoptioner, med samma underliggande tillgång, med samma utfärdare, med samma löptid och med samma inlösenpris o s v. Om man inte har detta, då utsätter man sig för en kopiöst stor finansiell risk att bli, som programmet Plus visar goda exempel på, utblottad. Att gå från fonder till binära optioner är som att gå från att cykla till att köra en Bugatti. Helt skilda världar av kompetens. Den som har kapitalet måste vara smartare än mäklaren i denna fråga. Eller helt hålla sig undan (för sin egen skull).

Optionshandel, köp av instrumentet i första hand, är inget för noviser. Man måste förstå hur man rent tekniskt ska handla de så att man har oddsen på sin sida. Optionshandel är ett vadslagningsinstrument. Inget annat. Ett extremt sådant. Så tänk på detta innan ni ger er i kast med binära optioner. Jag kan dock egentligen inte se något fel i binära optioner som sådant utan det är snarare förståelsegraden som är grundproblemet. Jag skulle också rekommendera er att hålla er till stora kända finansinstitut för handel i sådana här instrument (ifall ni nu prompt ska handla i denna typ av optioner). Undvik små, nystartade ”hippa” rörelser. Åter igen, maximera oddsen för att vinna. Maximera s k asymmetrisk avkastning (d v s maximera uppsidan, minimera nedsidan. Förbättrad riskjusterad avkastning gäller även spekulation, som i sig är en form av allokering).

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Undvik överhuvudtaget.

Även om den handelsplattform du använder inte är direkt kriminell eller uppenbart oseriös så handlar detta om onlinespel, inte investeringar.

Du har negativ förväntad avkastning över tiden om du inte systematiskt och med bred marginal är bättre på prissättning av komplexa optioner än de specialister med jämförelsevis enorma resurser som du handlar mot.

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-03 klockan 10:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂