Vem köper fysiskt guld och silver till marknadspris?
Sök:

Vem köper fysiskt guld och silver till marknadspris?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl A

ställde för sedan frågan: Vem köper fysiskt guld och silver till marknadspris?

Hej!

 

Funderar på att investera en marginell del i silvertacka och guldmynt från LibertySilver, mest för känslan och som prepping.

 

Dock är skillnaden på deras köp-/säljpris så stor att jag undrar hur man praktiskt går till väga om man i framtiden vill sälja? Någon som har erfarenhet av att sälja guldmynt och/eller silvertacka?

Bättre att köpa silversmycken på auktionssajter?

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du menar marknadspris = spotpris så är det stora aktörer som köper flera stora gjutna 400oz (12.5kg)-tackor. Köper du små pytteandelar i mindre tackor, eller t.o.m. i myntform blir det väldigt mycket dyrare iom tillverkningskostnad och hantering och individuell frakt. spontant for du mer silver (i vikt) för pengarna via liberty silver än att köpa smycken. Skulle bedöma att det ser ut såhär: (bättre pris) stora gjutna tackor, mindre gjutna tackor, stora ”snygga tackor”, små ”snygga” tackor, mynt, smycken (sämre pris) där bättre pris = mer silvervikt per krona. Vad som är snyggast eller mer praktiskt att inneha i preppynsyfte borde de mindre ”snyggtackorna” mynten vara mest PRAKTISKA.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Just nu är spread mellan köp och sälj på mindre fysiska guldprodukter väldigt stor pga rådande krissituation. Jag skulle vänta tills det blir mer normalt. Om du vill ta del i värdeutveckling köp ETF så länge

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kan rekommendera detta svenska forum.

http://www.adelmetallforum.se/

Går även att köpa och sälja guld/silver där.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om jag skulle köpa fysiskt guld skulle jag inte ha ambitionen att någonsin sälja det. Snarare att det kan användas som betalningsmedel i händelse av fullständig samhällskollaps, där man måste lämna hemmet eller där alla butiker är stängda. Med guldmynt kan man då kanske byta till sig mat eller att muta någon militär från främmande makt.

  Men förhoppningsvis blir det mest en kuriositet när arvet efter mig fördelas :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joel

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för samtliga svar, verkar rimligt att vänta med fysisk ädelmetall lite, kanske köpa lite mer när det väl är läge och vid behov av kontanter sälja till ’likar’ på forumet som tipsades om.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-17 klockan 08:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂