Vettigt delat betalkort med plussaldo och bonus?
Sök:

Vettigt delat betalkort med plussaldo och bonus?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Vettigt delat betalkort med plussaldo och bonus?

Hej,

Sedan Coop valde att samarbeta med Entercard så har mitt och min sambos gemensamma månadsupplägg försvårats eftersom man inte längre får ha ett plussaldo och det var vårt primära matkort till vilket vi månadsvis förde över en del av vår totala inkomst för att använda till livsmedel och våra barn.

Att enbart använda kredit är alltså inte ett vettigt upplägg för oss, eftersom vi får mindre koll på den del av vår ekonomi som är gemensam.

Jag har pratat med flera företag som ger möjlighet till ”matkort” men hittills finns inget som ger möjlighet till plussaldo och bonus förutom Ica som vi ganska sällan handlar ifrån.

 

Finns det någon i forumet som har tips till oss?

 

Tack på förhand.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Shell mastercard har plussaldo med 2% ränta upp till 15000kr och 0,5% bonus på alla köp (förutom drivmedel). Dock har de usel kundservice, men personligen väger jag upp förmånerna med räntan och bonusen rejält,

Kommentera

svarade på frågan för sedan

OKQ8 har ett kort som ger sparränta 0,75% upp till 150000kr, bonus 0,3%.

Gratis med extrakort. Det fungerar smidigt

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har använt okq8 länge, men har just ansökt om Shell pga högre bonus. Fördelen med okq8 är att efakturan har hela det räntefria beloppet förifyllt och att bonuscheckarna gäller i ett år. Nackdelen är att bonusen är låg och att det inte längre funkar med Tink för att hålla koll på utgifterna löpande.

  Shell lär ska funka på samma sätt fast med kortare (2 mån?) giltighetstid på checkarna (och högre ränta och valutapåslag). Var dock tvungen att ringa kundtjänst för att kunna få efaktura från första början och för att kunna stänga av all marknadsföring (vissa var påslagna trots att jag tackat nej i ansökan).

  En sak att tänka på med bonusen är att, som jag förstått det, kan du bara samla bonus på ett belopp som motsvarar din kreditgräns per månad. Så om du skaffar ett kort med 5000 i kredit och handlar 15000 från saldot så räknas bara poäng på de första 5000 kr.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Per

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-14 klockan 08:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.