Vi vill bli delägare av en tilltänkt friliggande villa fastighet.
Sök:

Vi vill bli delägare av en tilltänkt friliggande villa fastighet.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av bengt åke

ställde för sedan frågan: Vi vill bli delägare av en tilltänkt friliggande villa fastighet.

Vi vill bli delägare av en tilltänkt friliggande villa fastighet.

Hej ! Min familj äger en bostadsrättslägenhet där vi bor. Vi känner en familj som vi är goda vänner med. Den familjen tänker sälja sitt radhus och köpa en fristående villa. Vi vill bli delägare till den friliggande villan. Varför? För att vi kan hyra ut vår bostadsrättslägenhet och kanske tjäna pengar på de. Och dels för att de blir billigare för oss att bo och så vidare.

Hur gör vi nu ? Och vad är det som kan bli FEL ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Börja först med att fråga föreningens styrelse. De flesta föreningar brukar ha en ytterst restriktiv inställning till andrahandsuthyrningar.

Tänk er noga för med ett eventuellt samägande. I mitt tidigare arbete har jag varit med om detta två gånger. Båda gångerna sprack det med det och brak. Bråk om underhåll, arbetsinsatser, lånebild mm mm. Därmed inte sagt annat än att det kan gå bra i ert fall, men tänk er noga för. Ett samägandeavtal upprättat av en jurist är ett absolut måste.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-29 klockan 15:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.